Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Flebur, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Блогерите не шират национал шовинизам!

пријавена од Lavot пред 1 година, 4 месеци. (www.taratur.com)

Здружението на блогери на Македонија реагираше на зачестените написи во медиумите во кои се генерализираат македонските блогови и форуми како дувло на национал-шовинизам.

4 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Југоносталгија, Југословени, југословенско малцинство?

пријавена од dasaf пред 1 година, 4 месеци. (vuna.info)

Југословени од цела бивша Југославија - обединете се!

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Сешто

А калуѓерите, ќе плаќаат ли данок за неженење?

пријавена од Бунка пред 1 година, 4 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Ели праша: А калуѓерите ќе плаќаат ли данок на државава ако не стапат во брак на 26/28 години? Одговор има?

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Откриена марихуана стара 2.700 години

пријавена од ta4ka пред 1 година, 4 месеци. (a1.com.mk)

Марихуана стара отприлика 2.700 години е пронајдена во северозападниот дел на Кина. „Погребаната“ трева е пронајдена во гробот на еден маж со светол тен, најверојатно шаман.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Забава

ЦРНА ОВЦА - ЗАТВОРЕНИОТ КРУГ НЕ НОСИ ПРОГРЕС

пријавена од ribaro пред 1 година, 4 месеци. (mecetousko.blog.com.mk)

На блогосферава и кај блог пишувачите има една нова тенденција на групирање. Оформена е платформата ЦРНА ОВЦА

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Јуху! Конечно - Целокупната видео библиотека на Монти Пајтон бесплатно

пријавена од zlochko пред 1 година, 4 месеци. (www.youtube.com)

It's dead! No... it's sleeping. No! This parrot is dead! No, it's just sleeping!

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Забава

Етимологија на Македонски зборови

пријавена од Flebur пред 1 година, 5 месеци. (my.opera.com)

Паралели помеѓу Санскрит и Македонски (Индо-Европски јазици)и нормално со поранешната Турска провинција Јанинистан која се нарекува грција - хел-ас. Слободно дупнете по линковите,никој нема да ве искара. Зборови ли се зборови тие тешки творови.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Погледот од Монт Еверест

пријавена од Ikarus пред 1 година, 5 месеци. (forum.avijacija.com.mk)

Ако некогаш сте се запрашале како изгледа погледот од највисокиот врв на светот, погледнете подолу. 8.85 километри висина, скоро максималната висина која ја постигнуваат повеќето интернационални летови. Оваа фотографија е направена од Roddy Mackenzie во 1989 година.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Сепак не било името проблем... :-(

пријавена од zlochko пред 1 година, 6 месеци. (a1.com.mk)

„Се разбира Атина не го крие задоволство што Нимиц предлага во графата за националност да стои граѓани на Република Северна Македонија, што е реалност ако Македонија го прифати предлогот“. И сеа? Пак ќе идете во Грција? А во Веро?! Колку ќе ви биде доста? Кај ви е линијата? Ја имате ли?

7 коментари | проблем? | категорија: Политика

АЛАРМ за флуорот !

пријавена од Spartak пред 1 година, 6 месеци. (lotosot.blog.com.mk)

Дали треба да ОСТВАРУВАМЕ се и сешто?

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Северна Монголија

пријавена од Lavot пред 1 година, 6 месеци. (lavot.blog.com.mk)

Последна вест: Кина ќе ја преименува Монголија во Северна Монголија, затоа што Монголците биле народ од кинеско потекло, а Џингис Кан всушност бил Кинез. Ама денешните Монголци кои живеат на ДЕЛ од територијата на Монголија (впрочем северно од Кинескиот ѕид живееле монголски племиња...

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

“Американ Кроникл“: Ќе има ли правдина за Македонците во Грција?

пријавена од DImce пред 1 година, 6 месеци. (www.kurir.com.mk)

Кога зборувам за Македонија, на повеќето од нас им текнува на Република Македонија, но она што повеќемината од нас не го знаат е дека Македонија не е само во Република Македонија. Факт е дека 51 отсто до географската територија на Македонија е под Грција, други 10 отсто под Бугарија, а сето тоа е на

4 коментари | проблем? | категорија: Вести

Блогот кој се претвори во школска лектира

пријавена од Бунка пред 1 година, 6 месеци. (bunka.blog.com.mk)

На почетокот од 2008 година, како дел од едицијата „Блог-записи“, излегува второто печатено дело на Дејан Велкоски, збирката раскази „Последниот македонски хакер“...и изборот за лектирно дело во неколку училишта низ државата.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Неодоливи слатки

пријавена од Lavot пред 1 година, 6 месеци. (www.taratur.com)

..очигледно се работи за реномирана слаткарница со многу муштерии, кои не потпаѓаат под пропагандите на злите сили и не се согласуваат со вакви монтирани процеси...

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Букарски: Одбивам да блогирам додека владее фашизам на блогерај!

пријавена од bukarski пред 1 година, 6 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Затоа што позлобнa и порасипанa заедница со сите најдолни карактеристики на нашиот племенски менталитет никогаш не се формирала на интернет. Тоа е како да им дадеш нуклеарно оружје на неандреталци неспособни за меѓусебна комуникација, ќе го уништат сопствениот свет.

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Блогови