Инфо за Feanor

Корисник од:
29 март 2010
Пријавени статии:
14
Популарни:
0
Однос на популарност:
0%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Feanor (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Лисичје крзно, Еднорог и Новогодишна елка

пријавена пред 18 часа, 32 минути. (astkum.com)

Што имаат заедничко конус, крзно на лисица и новогодишна елка? Одговор: Сите се случуваат во соsвездието Еднорог (Monoceros).

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Онлајн Месиер Маратон

пријавена пред 3 дена, 11 часа. (www.astkum.com)

Pрекрасни фотографии од Месиер објектите!

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Македонија ќе добие своја обсерваторија?

пријавена пред 5 дена, 13 часа. (astkum.com)

Конечно една радосна вест за нас астрономите од оваа држава! Имено, денеска телевизија Сител пренесе дека Штипскиот Универзитет бара средства со износ од два милиони евра за изградба на првата македоснка геомагнетна и астрономска обсерваторија во падините на Плачковица!

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Галактичка мрежа од студена прашина

пријавена пред 5 дена, 18 часа. (www.astkum.com)

Можностите на Планк за мерење на температурите на најстудените честички прав ќе бидат важен индикатор за физичките процеси кои се случваат во меѓуѕвездениот медиум, и ѕвездените родилишта.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

За прв пат во историјата, четири жени ќе летаат во вселената!

пријавена пред 6 дена, 23 часа. (astkum.com)

На 5. април ќе биде поставен нов рекорд, највеќе жени во вселената во едно време!

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Лека ноќ, Спирит!

пријавена пред 1 седмица. (www.astkum.com)

Роверот на НАСА, Спирит, влезе во зимски сон!

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Автономното вселенско летало X еден чекор поблиску до вселената!

пријавена пред 1 седмица, 1 ден. (astkum.com)

Автономното вселенско летало

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Астрономијата е мојот филм!

пријавена пред 1 седмица, 3 дена. (www.astkum.com)

Три причини зошто астрономијата е добро хоби и каква е користа од неа.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Необичната галаксија NGC 1313

пријавена пред 1 седмица, 4 дена. (astkum.com)

Мистериозната галаксија NGCG 1313.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Големиот Хадронски Колајдер постави нов светски рекорд!

пријавена пред 1 седмица, 4 дена. (astkum.com)

На 19 Март 2010 во 5:20 часот Големиот Хадронски Колајдер постави нов светски рекорд за највисока енергија постигната во еден акцелератор на честички! Имено, успешно изврте два зрака од протони со енергија од 3,5 TeV (тераелектрон-волти)!

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Нови сознанија за Големата Црвена Дамка на Јупитер

пријавена пред 1 седмица, 4 дена. (www.astkum.com)

Големата Црвена Дамка е голема антициклонска бура, слична на ураганите на Земјата. Разликата е во тоа што е огромна; внатре во неа можат да бидат сместени три Земји, и трае веќе 400 години, односно толку време сме ја набљудувале.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Прастара црна дупка

пријавена пред 1 седмица, 4 дена. (www.astkum.com)

Овој уметнички приказ илустрира една од нај примитивните познати супермасивни црни дупки (црната точка во центарот). Оваа дупка се наоѓа во јадрото на млада галаксија полна со ѕвезди. Со помош на телескопот Спитцер, астрономите досега открија два вакви објекта, кои датираат дури од пред 13 билиони г

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Откриена егзопланета во населлива зона!

пријавена пред 1 седмица, 4 дена. (astkum.com)

Научниците од институтот за астрофизика на Канарските Острови во Тенерифе, Шпанија, деновиве беа возбудени бидејќи беа првите што открија планета не само што сличи (по историјата и составот) на гасовитите џинови од нашиот комшилук, но и во моментот поминува испред своето сонце!

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Кумановски Астрономски Клуб - Кокино

пријавена пред 1 седмица, 4 дена. (www.astkum.com)

Вести од областа на астрономијата, и информации за активностите и проектите на клубот.

1 коментар | проблем? | категорија: Наука