Инфо за Devil

Корисник од:
30 декември 2009
Пријавени статии:
4
Популарни:
0
Однос на популарност:
0%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Devil (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Графен - крајот на силициумот?

пријавена пред 1 месец, 2 седмици. (elektronika-mk.net)

Малкумина знаат дека во текот на втората светска војна некои радио-аматери немајќи извор на делови правеле пасивни радио приемници од намотана жица (калем), слушалки и графит од молив како диода за демодулација...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Дигитални засилувачи - револуција на лошиот звук?

пријавена пред 3 месеци. (elektronika-mk.net)

Денес се е дигитално во аудио техниката па зошто не и последниот ланец: засилувачот и звучниците. За звучниците, веројатноста дека нема да бидат дигитални во догледно време е голема но затоа дигиталните засилувачи веќе на сигурна врата почнаа да влегуваат во аудио светот.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Крај за селекторот на фрекфентен опсег?

пријавена пред 3 месеци, 1 седмица. (elektronika-mk.net)

Секој барем еднаш во животот има пробано да го промени фрекфентниот опсег на својот радио приемник со помош на селекторот (прекинувачот или тастерот) и да провери што друго има таму

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

ЛЕД диодата во спас на компјутерите

пријавена пред 3 месеци, 1 седмица. (elektronika-mk.net)

Сите сме веќе свесни за граничната брзина на силициумот поради кој веќе одамна компјутерите не одат на брзина (гигахерци) туку почнаа производителите да одат на паралелизам (број на јадра). ЛЕД диодата индиректно доаѓа во спас на компјутерската технологија...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија