Инфо за Delicon

Корисник од:
9 октомври 2008
Пријавени статии:
21
Популарни:
5
Однос на популарност:
23%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Delicon (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Одговори - Сподели го твоето знаење

пријавена пред 9 месеци, 3 седмици. (odgovori.mk)

Одговори е нов начин да најдеш и споделиш информација Постави прашање во било која тема, добиј одговор од останатите, и сподели го твоето знаење и искуство.

6 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Промена на големина на текст со jQuery

пријавена пред 11 месеци, 1 седмица. (delicon.mk)

Една од многуте добри работи кои ги може jQuery е тоа што многу лесно може да ги променува CSS вредностите на даден елемент. Денес ќе направиме едноставна скрипта која ќе им овозможи на корисниците лесно да ја променуваат големината на текстот на некој елемент но притоа текстот да биде анимиран.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Контакт формулар кој не сака Spam ботови 2

пријавена пред 11 месеци, 4 седмици. (delicon.mk)

Пред околу еден месец пишував како може да се заштити контакт формулар од Spam ботови но не го објавив објаснувањето како е направен формуларот. Како што ветив, следува кодот од овој формулар...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Пронајдена гробницата на Александар Македонски

пријавена пред 12 месеци. (kirilica.com.mk)

При реконструкција на граничниот премин Висје, помеѓу Македонија и Грција, работниците од градежната фирма Билд, ја разрешија една од најголемите мистерии на античкото време...

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Кој едитор го користите за пишување на код?

пријавена пред 1 година. (poll.fm)

Кој едитор ви е омилен и најчесто го користите за пишување на код?

5 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Заменете ги непостоечките слики со ваши

пријавена пред 1 година. (delicon.mk)

Непостоечките слики на вашата веб страна можат да направат вашиот бизнис да изгледа аматерски. Понекогаш некоја слика е избришана или оштетена без ваше знаење...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Pioneer MT-01 музички систем кој работи на струја :)

пријавена пред 1 година. (www.vecerva.com.mk)

Станува збор за музички систем кој за да се поврза со неговите шест звучника ја користи вашата домашна електрична мрежа...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Контакт формулар кој не сака Spam ботови

пријавена пред 1 година. (deliconinteractive.com)

Пред неколку недели се размислував како може да се заштити контакт формулар од Spam ботови, но за разлика од останатите, овој да биде едноставен за пополнување и без Captcha. За да направам ваков формулар решив да не барам на интернет туку да направам свој.

4 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Како да го забрзате пишувањето на код?

пријавена пред 1 година, 1 месец. (deliconinteractive.com)

Колку време може да добиете доколку на некоја кратенка и доделите неколку реда код? Со апликација за проширување на текст можете едноставно да напишете ’startjs’, па да претиснете tab и вашата кратенка ќе биде заменета со кодот што сте и го доделиле на неа.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Дали сајт како Twitter на македонски ќе функционира во МК?

пријавена пред 1 година, 1 месец. (answers.polldaddy.com)

Што мислите, дали сајт како Twitter на македонски ќе функционира во Македонија? Гласајте на анкетата и ме интересираат вашите мислења.

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

CSS3 проѕирност

пријавена пред 1 година, 1 месец. (deliconinteractive.com)

Една од најупотребуваните особини на CSS3 е Opacity, која најверојатно веб дизајнерите најмногу ја чекаа. Opacity ви дозволува да ја менувате проѕирноста на елементите.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

5 чекори до подобар CSS

пријавена пред 1 година, 1 месец. (deliconinteractive.com)

Во зависност од вашето искуство, кодирањето на CSS понекогаш може да излезе од контрола. Со следењето на овие 5 едноставни чекори може доста да си го олесните вашиот живот :).

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

PNG-8 транспарентност во секој прелистувач

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (deliconinteractive.com)

Повеќето веб дизајнери користат PNG-24 за да постигнат транспарентност во своите проекти. Овие фајлови постигнуваат добра транспарентност но затоа пак тежат повеќе. Користењето на PNG-8 или GIF за транспаренција не функционира баш добро. Всушност, има начин како да го искористите PNG-8 подобро...

3 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Ajax контакт формулар со jQuery и PHP

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (deliconinteractive.com)

Ова е едноставен пример на креирање на Ajax контакт формулар со jQuery и PHP.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Галерија со jQuery

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (deliconinteractive.com)

Креирањето на галерија со jQuery е навистина едноставно, а тоа може да го видете од следниот пример...

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Запознавање со jQuery

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (deliconinteractive.com)

Според jQuery.com, jQuery е брза и мала JavaScript библиотека со која многу лесно се креираат веб ефекти со само неколку линии код. jQuery е дизајниран да го смени начинот на пишување на JavaScript код...

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Песната од рекламата на T-Mobile

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (vecerva.com.mk)

Ова е божиќната песна што се врти на рекламите на T-Mobile моментално. Песната е доста барана, па затоа решив да ја споделам со останатите. :)

4 коментари | проблем? | категорија: Забава

Nokia N97

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (vecerva.com.mk)

Nokia го престави својот нов мобилен телефон со кој на пазарот ќе може достојно да се натпреварува со конкурентите, iPhone, Google G1 и BlackBerry Storm...

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Saw V (Пила 5) трајлер

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.vecerva.com.mk)

Saw V (Пила 5) е петтото продолжение на хорор серијалот Пила. Премиерата нa овој филм е закажана за...

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

35% од младите ја губат невиноста на 16 години

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (vecerva.com.mk)

Во ова време, изгледа секој млад е опседнат со губењето на својата невиност пред да ја достигнат својата зрелост...

7 коментари | проблем? | категорија: Забава