Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Borgski, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Мистериите на химната на Македонија

пријавена од глиша пред 2 години, 10 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

Неколкуте верзии на химната на Македонија и нејзиното потекло и авторство.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Што се распаѓа побрзо од Југославија?

пријавена од thaCaspeR пред 2 години, 10 месеци. (tepajvreme.blog.com.mk)

Клик па ќе дознаеш ;)

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Сакам - Несакам

пријавена од seelenluft пред 2 години, 10 месеци. (oksimoron.blog.com.mk)

ДУИ: „ Се враќаме во парламент.... не се враќаме. Се враќаме...не се враќаме...“ ДПА: „ Излегуваме од владината коалиција... не излегуваме. Излегуваме... не излегуваме....“ НСДП: „ Не‘ маргинализираат... не не‘ маргинализираат. Не‘.... не не‘... ВМРО-ДПМНЕ: „ Имаме мнозинство во парламентот....

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Откачете ја Надица

пријавена од seelenluft пред 2 години, 10 месеци. (dzam.blog.com.mk)

Обично не давам љубовни совети. Во случајов ќе направам исклучок. Надица е за плачковци. Можеби овој совет ќе помогне во разбирањето и практикувањето на љубовта, доколку сеуште не сте го сториле тоа, - Откачете ја Надица!

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Семејството на загинатите бара слобода за Морли

пријавена од ribaro пред 2 години, 10 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Уф колку тоа жални сме.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Пандев уно ептен мочко

пријавена од aleksti пред 2 години, 10 месеци. (marketthink.blogspot.com)

Срамота, општа срамота околу последната изјава на „лидерот„ на нашата фудбалска репрезентација...

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Спорт

Автоперална како што господ ја замислил да биде

пријавена од глиша пред 3 години. (www.motika.com.mk)

Баш ми е прљава колата, кај точно е пералнава?

1 коментар | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Сешто

Блага ретардација

пријавена од Janko пред 3 години. (vortex.blog.com.mk)

Не се опишува со зборови. Сериозно :)

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови

Информатичар на пуст остров

пријавена од глиша пред 3 години. (srkaj.com)

Виц: Се бањал овој цел саат, излегува среќен, а плавушава го пречекува и го откопчува бекинито...

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Забава

Македонско Вики за слободен софтвер

пријавена од gemidjy пред 3 години. (wiki.lugola.net)

Активистите за промоција на слободен софтвер во нашата земја работат во корист на корисниците и заинтересираните за запознавање со можностите на слободниот софтвер. Македонското Вики за слободен софтвер ја има таа цел, слободна база на знаење.

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Технологија

Може да ми пратите Виста да бидам бета тестер?

пријавена од глиша пред 3 години. (forums.microsoft.com.mk)

Македонска ситуација: Може да бидам бета тестер на Виста. Микрософт му вика Не може. ...ама после неколку дена...

1 коментар | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Технологија

Зголемена АДСЛ брзината

пријавена од глиша пред 3 години. (revolucija.blogspot.com)

Max4GB ADSL оди од 1024/256 на 1536/256 Kb/s. Брзината не е загарантирана. Лимитот останува на легендарните 4 гига, а и цените се исти - 1500 денари месечно со купен модем, 2100 со изнајмен модем.

6 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Технологија

Македонскиот јазик(от)

пријавена од gocem пред 3 години. (pablisher.blogspot.com)

Што сè не може да се најде по опаковките на странските производи :)

2 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Сешто

Don't you FYROM me!

пријавена од GoodBytes пред 3 години. (video-macedonia.blogspot.com)

Кратко видео од 4 минути, кое го направиле членовите на невладината организација „Youth For Youth - Macedonia“, во рамки на проектот „Phoenix- Freedom and Liberations“.

1 коментар | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Политика

Кајмак.от е веб-сајт на денот во денешно „Време“

пријавена од razvigor пред 3 години. (sajtnadenot.blogspot.com)

Пофална статија за Кајмак.от, објавена во „Време“ во редовната рубрика „Веб-сајт на денот“. Линкот води до блогот што ја документира рубриката.

2 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови