Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Axe, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Холокауст во село Ранци

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Станува збор за с. Ранци (Кајларско), распослано над пл. Каракамен, селото се споменува уште во Антиката, и ден денес тоа е населено исклучиво со македонско население. За време на фашизмот 4 пати е напаѓано, а најголем дел и изгорено. Населението етнички прочистено.

8 коментари | проблем? | категорија: Вести

Bulgarian terror over Macedonians

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Бугарскиот терор врз Македонците во Втората Светска Војна

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Светот после Александар

пријавена од глиша пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Последиците и придобивките од походот на Александар на Исток биле далекусежни за целиот светски поредок.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Проблемот на Грција со македонското постоење

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Грчкиот "демократски" иредентизам врз Македонците и Македонија. (втор дел)

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Проблемот на Грција со македонското постоење

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Грчкиот "демократски" иредентизам врз Македонците и Македонија. (прв дел)

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Macedonian Historical Proofs

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Macedonian Historical Documents:

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Македонци (потекло, генеза)

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Македонци (Емалган) = Македонски Склавени + Антички Македонци

2 коментари | проблем? | категорија: Наука

Поменот на Античкото Македонско Минато низ Вековите

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (mklovesyou.blog.com.mk)

Марко Цепенков, 1899 година запишал: "...Помислете Вие, мили чеда: за велика цара Александра што се слави и до ден денеска!..."

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Македонија е против смена на Името

пријавена од MartinStefanov пред 1 година, 2 месеци. (persey.blog.com.mk)

Macedonia One & Only

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

Јапонците си создадоа сопствен "робокоп"

пријавена од vojdan пред 1 година, 2 месеци. (tehnologija.com.mk)

Внимание. Не се приближувајте... робокап чувар :)

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Не ги хранете троловите!

пријавена од глиша пред 1 година, 2 месеци. (i48.photobucket.com)

Слика за обнародените и непатриотите.

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

ЕУ ? НЕ БЛАГОДАРАМ

пријавена од Persey пред 1 година, 2 месеци. (trn.blog.com.mk)

Европската унија потклекна пред притисоците на Грција. Графата „македонски“ е избришана, а од јануари годинава стои (јазик, народ, црква, валута или слично) „на Бившата Југословенска Република Македонија“.

36 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

Од гол на гол :)

пријавена од tom пред 1 година, 2 месеци. (sport.dnevnik.hr)

Голчево е за д ане расположи, по поразот од Србија :)

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Спорт

Ја декласиравме великата Русија

пријавена од Lavot пред 1 година, 2 месеци. (www.taratur.com)

Македонскиот сон продолжува! Нашите најдобри ракометари по одличниот меч и победата против Полска, и скандалозниот пораз од судиите против Германија, направија уште еден фасцинантен подвиг совладувајќи ја Русија со 36:30.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Спорт

Joomla 1.5.9 [Vatani] на Македонски

пријавена од strumjan пред 1 година, 2 месеци. (top.net.mk)

На 10 јануари излезе новата верзија Joomla 1.5.9 [Vatani]. Се работи за сигурносна надградба и се препорачува веднаш да почнете да ја користите. Преводот на Македонски малку доцнеше но еве го сега достапен :)

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија