Инфо за Arwena

Корисник од:
5 мај 2007
Пријавени статии:
72
Популарни:
54
Однос на популарност:
75%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Arwena (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Коментарите како блого-графити

пријавена пред 2 години. (arheo.com.mk)

Со секоја запишана мисла, сеедно дали блогерот ќе се потпише или не, остава податок од непроценлива вредност зад себе.

0 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови

Блогот како виртуелен артефакт

пријавена пред 2 години, 1 месец. (arheo.com.mk)

Ако се што е направено од човекот во физичкиот свет претставува аналоген, тогаш зошто се што е направено во дигиталниот свет, да не претставува виртуелен артефакт.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Face 2 Face - дебата на тема мк блогосфера

пријавена пред 2 години, 1 месец. (newmedia.org.mk)

Повод: емисијата Без пардон на МТВ - Место на случување: НВО Инфоцентар - Време: Петок, 15 Февруари 18 часот - Учесници: Секој кој може и сака да дојде, а се разбира е спремен конструктивно да го искаже својот став. Пријавувањето е со коментар на страницата на сајтот.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови

Еве како се цензурира

пријавена пред 2 години, 1 месец. (filippetrovski.blog.com.mk)

Дали од инквизиторите на македонската литература во шеесеттите години, има некој се уште жив? Да му дадеме по една бесплатна рецензија, де. :)

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Блоговите се ѓубре

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (komunikacii.net)

"70-80% од блоговите се ѓубре, од кое пола се расистичко ѓубре“.Ова го изјави Роберто Беличанец, првиот човек на Центарот за развој на медиуми. Притоа без пардон и без усул, ги повика блогерите на отворена јавна дебата за да го докаже својот став.

6 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Гостувањето на Археоблог, Кими и Новица во Радио Равел (mp3)

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.wikifortio.com)

Ова е дел од последниот половина час од нашето гостување во емисијата Мезанин на Радио Равел, каде што зборуваме за блоговите, блогирањето и кајмак.от. За жал го имам само овој дел и тоа благодарение на Рибаро. Според мене, секое појавување на блогерите во медиум кој не е Интернет, е позитивно.:)

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Тиркиз, тиркиз ти јебем!

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (kanalizacija.blogspot.com)

Кога му стигнала веста за црквата на плоштадот во Скопје на Господ, тој нервозно се одлогирал од гугл ридер и го лупнал лап-топот. Ударот бил толку силен што излетало јаболчето од мек-букот, а истите гласови говорат дека секое божјо јаболко си има своја Ева. Сега се чека само потопот!

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Не е сеедно

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (komunikacii.net)

Дали и вие мислите дека е сеедно ако некој ви каже барем пет пати во една иста вест дека фолк-пејачката Анета Наковска по шест години со силиконски гради, сака да ги вади зошто и пречело тоа што при нивно допирање, не ги чувствувала.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Полицијата треба да биде културна со граѓаните

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (a1.com.mk)

На местото од овој текст требаше да стои мојата препорака за оваа вест. Наместо тоа ќе додадам дека и Шекспир во своите дела ги исмевал полицајците во негово време за нивното однесување. Од тогаш до сега, ама баш ништо не се променило.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Визуелен таг генератор

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (tags.atspace.com)

Укион, авторот на блогот Detector, креираше бесплатна веб алатка за визуелно генерирање Technorati тагови. Panta Rei, фала ти.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Oбука за подигање на фондови во културата

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.publicroom.org)

Овој семинар ќе се одржи во просториите на Mултимедијалниот центар „Мала станица“ од страна на здружението „Јавна соба“ од Скопје. Учеството на семинарот е бесплатно, но заинтересираните задолжително мораат да бидат регистрирани најдоцна до 25 јануари. Регистрацијата се врши он-лајн.

6 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Барака

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (top.net.mk)

Во време кога луѓето не можат да ги контролираат мислите, а делот завземен од психата е со животински вредности, надворешни стимуланси и психоделични искуства. Одвоен од природата, сплотен во љубов со бетонската џунгла, со загубени невербални контакти. Има ли секој од вас своја "Барака"?

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Телакабел ли лаже граѓаните

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (arheo.macedonianblog.com)

Немам поинаков начин да го изразам својот револт кон Телекабел освен да си ги напишам маките на блог. Се надевам дека на оваа "монопол" состојба ќе и дојде крајот.

5 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Something about macedonian archaeology - Wish List for 2008

пријавена пред 2 години, 3 месеци. (arheo.macedonianblog.com)

Тоа е мојата листа на неколку работи кои навистина би овозможиле вистински напредок на оваа во последните 20 години, малку подзаборавена и на маргините ставена наука.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Празноверна инвазија во главните текови на македонските медиуми

пријавена пред 2 години, 3 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Со секој публикуван број македонското новинарство дожиува нов пад на интегритетот како средство за критичко размислување. Овој пат на удар се гатачите ака шарлатани-астролози.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Култура

Блогерите во името на добрината - 17.12.2007.

пријавена пред 2 години, 3 месеци. (gramosli.blogspot.com)

Денешниот ден блогерите од целиот свет го посветуваат на добрината. Да се приклучиме и да бидеме дел од ова светско движење.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Зошто да појдеш до Музеј на град Скопје и да ја видиш поставката

пријавена пред 2 години, 4 месеци. (arheo.macedonianblog.com)

Ако било кога си помислил дека археологијата е само прикаска, сега е шансата да се увериш во спротивното. Но јас нема да бидам таму за да те поведам на прошетка низ лавиринтите на твоето минато. Зошто јас всушност и не постојам. Јас сум само едно богато искуство низ кое си поминал читајќи еден блог.

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Култура

Пред Linux и Microsoft молчи

пријавена пред 2 години, 4 месеци. (psiholog1.wordpress.com)

Македонија плаќа 4 милиони евра годишно само за лиценци за Windows. LINUX - Fedora7 е бесплатен.

4 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Трета меѓународна конференција е-Општество.Мк

пријавена пред 2 години, 4 месеци. (e-society.org.mk)

Ќе се одржи во Скопје, Македонија на 29 и 30 ноември, 2007 г. Оваа година фокусот на конференцијата е креирање и обезбедување на околина за инклузивна е-власт, во Македонија и регионот. Процесот на пријавување за учество на конференцијата е отворен до 16 часот, 26 ноември 2007 година (понеделник).

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Промоција на книга од блогер

пријавена пред 2 години, 4 месеци. (prodavnicanatajni.blog.com.mk)

Во четврток на 22 Ноември 2007 во 19 часот во Мала станица, блогерот познат како Продавница на тајни ака Никола Костески - сопственикот на издавачката куќа Ѓурѓа, официјално ќе има промоцијата на неговата книга МАШКО ПИСМО. Поканата за промоцијата е упатена до сите членови на македонската блог-зае

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Култура