Инфо за Arwena

Корисник од:
5 мај 2007
Пријавени статии:
72
Популарни:
54
Однос на популарност:
75%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Arwena (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Кралството на Античките Босанци

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (arheo.com.mk)

Во неверојатната кампања за признавање на идентитетите, најновата нелустрирана и нецензурирана историја на Балканот зборува за Кралството на Античките Босанци и највиокиот технички градителски дострел на Леденото Доба - Пирамидата во Високо. :)))

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Наука

Како убив артефакт

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (arheo.com.mk)

или со други зборови поднасловот на овој мој пост е непубликувањето на наодите кои се болна точка на македонската археологија. Само што ретко кој има доблест за тоа да зборува јавно.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Наука

ТРАДИЦИОНАЛЕН БЕСПЛАТЕН РАЗГЛЕД НА СКОПЈЕ

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (arheo.com.mk)

Ве канам на една бесплатна прошетка низ градот Скопје. Оваа тура секоја година традицонално се организира од Туристичкиот Сојуз на Скопје. Годинава јас ќе бидам официјален водич на еден од седумте автобуси.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Култура

Агата Кристи - download на 26 книги

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (reintelect.blog.com.mk)

За сите љубители и заинтересирани за романите на Агата Кристи ... На погорниот линк можете да даунлодувате 26 нејзини книги преведени на српски јазик.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Култура

Врамете ја вашата дигитална фотографија

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (bighugelabs.com)

Една од поинвентивните страници на интернет, со чија помош вашата дигитална фотографија можете да ја врамите по повеќе варијанти. Меѓудругото, доколку имате акаунт, фотографијата може автоматски да се аплоудува на flickr.com. Ви посакувам пријатна забава.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Забава

Статуа ли е статуа, камена та изграфитирана

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (arheo.com.mk)

До каде ќе не одведе нашата слепост?

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Култура

More human than human - или како уметноста не направи по,,човечни”

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (arheo.com.mk)

Човекот не само во минатото, туку и денеска е опседнат со човечкото тело. ,,Нарачаната” перцепција за убавината на тело може да се согледа кај сите древни народи. Човечкото тело било во фокусот на вниманието уште од самите почетоци на уметноста....

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Идентитетот на Синтезис бесплатно на Скопското Кале

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (arheo.com.mk)

На 30 јуни Синтезис ќе го промовираат својот најнов албум ,,Идентитет” со бесплатен концерт на Скопското Кале. Да биде задоволството двојно, доколку се организираат повеќе блогери и ми се најават, еден час пред настапот од мене ќе добијат бесплатна тура низ локалитетот.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

,,Macedonia The Land Of …”

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.youtube.com)

Авторот на овој проект е издавачката куќа ,,Зона” од Скопје. Визуелениот впечаток e надополнет со видео клипот кој изобилува со фотографии кои можат да се видат и на страници од самата книга. Текстот е на проф. д-р. Никос Чаусидис, а оригиналната музиката е напишана и изведена од Драган Даутовски.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Предавање за Античка Македонија од проф. д-р. Наде Проева

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (arheo.com.mk)

Во понеделник, на 09. 06. 2008 во 18.30 часот, во просториите на Институтот за национална историја, проф. д-р. Наде Проева ќе одржи предавање на тема Античка Македонија. За оние кои не знаат, Институтот за национална историја се наоѓа помеѓу Судска Палата и Македонска Телевизија.

2 коментари | проблем? | категорија: Наука

Дај бе еден череп, па џанам бил и кристален

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (arheo.com.mk)

Во пресрет на четвртиот дел од серијалот за Индијана Џонс ...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Наука

Благодарност до Мк Wordpress тимот кој ми спаси 700 поста

пријавена пред 1 година, 11 месеци. (arheo.com.mk)

Благодарност до Мк Wordpress тимот на кого се обратив за помош. Не дај боже, но овие упатства можеби некому ќе му бидат од корист во иднина.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Свеќа на Велики петок за загубеното богатство на Ирак

пријавена пред 1 година, 11 месеци. (arheo.com.mk)

„Да не беше владеењето на Садам Хусеин, досега археолошките локалитети Нимруд, Нинива, Вавилон, Ериду и Ур не ќе се „прочуеја“. Е па не е така.“ Културното наследство од Ирак со или без него имаше достигнато светската слава.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Дајте ми два три-податока и јас ќе ви конструирам вистина

пријавена пред 1 година, 12 месеци. (arheo.com.mk)

Неколку факти можат да конструираат вистина. Но со блоговите и блогосверата дадена ви е моќ и имате можност да учествувате во создавањето на дел од историјата. Затоа не чекајте, блогирајте. Што ќе биде вистина, а што реалност, ќе покаже времето.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 12 месеци | проблем? | категорија: Наука

Боите на Македонија

пријавена пред 2 години. (sataniel.blog.com.mk)

Некој француски филантроп по име Албер Кан пред еден век дошол во Македонија и токму тука ги направил некои од првите слики во боја што воопшто се појавиле во историјата на фотографијата.

3 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Култура

Мистериите на древниот град Скупи

пријавена пред 2 години. (arheo.com.mk)

Време е да се навикнеме да го носиме нашето културно наследство во мислите, исто како што сме се навикнале да ја носиме својата сопствена облека.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

НАГРАДЕН КОНКУРС

пријавена пред 2 години. (www.vermilion-books.info)

По повод 2 април, светскиот ден на литературата за деца Издавачката куќа “ВЕРМИЛИОН” распишува НАГРАДЕН КОНКУРС. Сите детали ги имате на нивниот официјален блог.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Праисториските дами од Македонија

пријавена пред 2 години. (arheo.com.mk)

Лесно е да се китиш со туѓи перја, додека сопствените ти отпаѓаат. Што е подолготрајно, ние да сме свесни за сопствената култура или некој само со поглед да помине низ неа.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Упатство број 343-како да го уништите сопственото културно наследствo

пријавена пред 2 години. (arheo.com.mk)

Дали секогаш, ама баш секогаш мора да се ископува еден археолошки локалитет или постојат и други начини за негово истражување.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

ЕДНА ТУРА - БЛОГ КУЛТУРА

пријавена пред 2 години. (patotnadusite.blog.com.mk)

Дали се работи за своевиден културен фeномен во светски размери. Од печат треба да излезат 14 книги на 14 македонски блогери во Едицијата - Блог-записи, зад кои стои издавачката куќа ,,Аквариус" од Скопје.

0 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Култура