Инфо за Arwena

Корисник од:
5 мај 2007
Пријавени статии:
72
Популарни:
54
Однос на популарност:
75%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Arwena (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Увид во оштетувањата на локалитетот Градиште, с. Граиште, Демир Хисар

пријавена пред 7 месеци. (arheo.com.mk)

Мој скромен обид во борбата против уништување на културното наследство на Република Македонија

1 коментар | станала популарна пред 6 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Култура

Конкурс за Blogopedia 2009

пријавена пред 7 месеци, 3 седмици. (blogopen.eu)

Во контекст на овогодинешниот Blogopen 2009 распишан е конкурс за текст од сајт или блог објавен после 05.09.2008 година.

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Недостаток на стручни кирилични содржини како валидна референца

пријавена пред 10 месеци, 3 седмици. (arheo.com.mk)

Нешто како пост-скриптум од изминатата конференција “За употребата на кирилицата на Интернет” која се одржа во Градската библиотека „Браќа Миладиновци” каде бевме поканети неколку блогери.

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Arwena - Археолошки дневник под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена пред 11 месеци, 3 седмици. (arheo.com.mk)

Им благодарам на сите луѓе кои изминативе години ме читаа, ми коментираа, ме подржуваа, посебно на оние кои березервно ми помагаа, ме советуваа и направија Археоблогот да добие една форма приемчива за секого. Ја добив првата битка во игрите без граници на војните без солзи. Show must go on …

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Култура

Рибаро - Од CABARET до OZ - под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена пред 11 месеци, 4 седмици. (cc.org.mk)

Оваа книга е првото дело на Јане Ѓорѓиоски познат како Рибаро. Печатеното издание го објави издавачката куќа „Аквариус пет“ во едицијата „Блог записи“. Од мене само честитки!

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Култура

Духови, гробови и останати салтанаати

пријавена пред 12 месеци. (arheo.com.mk)

Додека не се проверат сите опциии и не се отстрани било каква можност за сомнеж, научната јавност треба да биде лишена од вакви турбулентни емоционални медиумски опсервирања. Не ми е јасно зошто мораме преку техника на самодефиниција низ порекнување, да потврдуваме било каков идентитет.

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Наука

Bogliasco Fellowships Program - доделување на стипендии

пријавена пред 1 година. (liguriastudycenter.org)

Се доделуваат стипендии за личности кои креативно работат или истражуваат во повеќе дисциплини: археологија, архитектура, танц, филм и видео, историја, пејсажна архитектура, литература, музика, философија, театар, визуелна уметност. На сите кои ќе конкурираат им посакувам многу успех.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Квази или наука на камен или мост

пријавена пред 1 година. (arheo.com.mk)

Не е поентата во загубата на Kамениот мост како архитектонско здание, туку тоа што "сомнителни научници" можат да имаат силно влијание во заедницата, државна поддршка и субвенции, а сето ова преку умешно преправање на фантазијата во квази-научен јазик, симуларана научна дебата и контекст.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Тековни проекти: По трагите на Via Egnatia

пријавена пред 1 година. (arheo.com.mk)

Би сакала информацијата за овој проект малку поинтензивно да се дистрибуира преку интернетот и да стигне до сите заинтересиранои луѓе, независно дали се научници или љубители на старините. На сите што ќе учествуваат во било која од етапите однапред им посакувам успех, учење и многу забава.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Наука

Маски

пријавена пред 1 година, 1 месец. (arheo.com.mk)

Маската е порта преку која човекот од стварноста се упатува кон повисоката смисла на возвишеното. Како сонце или месечина, како дуализам на природата. Оној момент кога ќе се стави маската на лицето, се доживува моментот на посебноста. Свето е тоа или профано, во истиот момент е доловено.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Дигитален архив на македонскиот јазик

пријавена пред 1 година, 1 месец. (damj.manu.edu.mk)

Победник во категоријата е-наука на Светскиот самит за информатичко општество - Македонија 2009. Чисто колку да се знае дека сепак во МАНУ има и луѓе кои нешто работат.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Наука

Археолошкиот локалитет Градиште, с. Таор со сопствен веб сајт

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (taurisium.com)

Имам доста замерки на веб страницата почнувајќи од домејнот, како и на дел од содржината, цитатите ... но сепак успех е што таа воопшто постои. Со оглед на фактот дека само 5 археолошки локалитети во Македонија се пропратени со сопствен веб сајт.

3 коментари | проблем? | категорија: Култура

Скопје од Спомени

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.skopjeodspomeni.com.mk)

Се мислев дали да го пријавам сајтов, оти некако недовршен ми изгледа. Но добро, може и критика, а и некоја корисна идеја да се предложи во врска со него.

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Официјален web - портал посветен на Никола Мартиноски

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.martinoski.mk)

Конечно пуштен во оптек долго најавуваниот веб сајт за животот и делото на сликарот Никола Мартиноски.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Себеодрекување

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

Kако и покрај се', да остaнеш свој... и пијан. :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

Филмските богатства од архивата на Европската кинематографија

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.europafilmtreasures.eu)

Во колекцијата во моментов се наоѓаат и три документарици од Кинотеката на Македонија.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Изложба на Хуан Миро во Белград

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.vesti.rs)

Чисто како информација, можеби некој ќе сака да појде на изложбава. А во меѓувреме не треба да заборави да си повторува "Да, Јас сум уметноста!!! ".

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Клаату барада никто

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Мојата и "нивната" Македонија постојано се разминуваат. Мојата и "нивната" Македонија живеат во различни времиња.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Политика

Aхам, баш сме тајмлес, мор ор лес

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (arheo.com.mk)

Постот е варијанта на тема за спотот на Милчо Mанчевски и она кое што мене реално ми смета, независно од квалитетот на видео клипот. А тоа е фактот кој вели дека во Македонија не постои стабилна инфраструктура за инкаминг туризам.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Култура

Fear and Loathing in Nasha TV

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (nasty-talk.blog.com.mk)

Се мислев дали да ја ставам оваа статија за гласање, зошто не сум ја гледала дотичната емисија. Но ако коментарите го отсликуваат она што се случувало во неа, треба да се стават под знак прашање ваквите емисии во етерот и менталните контаминации на населението. И тоа на национални телевизии.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Култура