Инфо за новица

Корисник од:
29 март 2007
Пријавени статии:
133
Популарни:
89
Однос на популарност:
66%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот новица (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Во конзерва, како сардинки

пријавена пред 10 месеци, 3 седмици. (theact1v8.org)

Традицијата е она што е останато од минатото во сегашноста. Во нејзе се содржи општественото знаење, или искуство кое се насобрало за време на една генерација. Традицијата е витален дел од културата на едно општество, но не е непроменлив дел.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Македонската БСА во акција

пријавена пред 10 месеци, 4 седмици. (dnevnik.com.mk)

Во текот на акциите се остварија тајни посети на софтверски продажбени места, а беа доставени и предупредувачки писма до компаниите што користат нелиценциран софтвер.

6 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Политика

Патриотска кредитна картичка

пријавена пред 11 месеци. (www.cardpartner.com)

Introducing The United Macedonian Diaspora Visa Platinum® Rewards Card

3 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Сешто

Модерна веропоука [слика]

пријавена пред 11 месеци, 1 седмица. (23.media.tumblr.com)

Адам, Ева и јаболкото.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

АЛЕКСАНДАР ХУМАНОЉУБИВИОТ... НА КОЊ !!!

пријавена пред 11 месеци, 1 седмица. (www.bagra.org)

Споменик на Александар на коњ според мене е чиста глупост, требало да го направат во љубовна поза и тоа хомосексуална. И така веќе е историски докажано дека човекот имал чудни сексуални ориентации, впрочем го имаше веќе на филм, па мора да било вистина.

3 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Нејт Силвер на TED: Расизмот е предвидлив

пријавена пред 11 месеци, 2 седмици. (www.ted.com)

Кратка (10 мин) презентација на TED за гласањето на претседателските избори во САД и поврзаноста со раса, образование и најблиското опркужување. Вреди да се види.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Пепелта на Троцки: Украдена и испечена во колачиња [англиски]

пријавена пред 11 месеци, 2 седмици. (www.anarchistnews.org)

Eighty eight years of the day Trotsky directed the suppression of the anarchist uprising in Krondstadt, a group of bandits scaled the walls of his former house in Mexico City during the late hours at night.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Што е lawful intercept и како сите нас ќе не боли

пријавена пред 11 месеци, 2 седмици. (softver.org.mk)

Законот ги обврзува операторите да му обезбедат на МВР да може во било кој момент да ја прислушува целата комуникација која ја прави некој корисник.

9 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Како да се надогради од Убунту 8.10 на 9.04

пријавена пред 11 месеци, 2 седмици. (ubuntu.linux.net.mk)

Како да надградите, низ слики.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Првостепената пресуда за екипата на ПајратБеј: Виновни [Англиски]

пријавена пред 11 месеци, 4 седмици. (torrentfreak.com)

Just minutes ago the verdict in the case of The Pirate Bay Four was announced. All four defendants were accused of ‘assisting in making copyright content available’. Peter Sunde: Guilty. Fredrik Neij: Guilty. Gottfrid Svartholm: Guilty. Carl Lundström: Guilty. All receive 1 year in jail.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Милошоски FTW!

пријавена пред 11 месеци, 4 седмици. (www.a1.com.mk)

„Не е поместена ниту посеверно, ниту појужно, ниту позападно, ниту поисточно, и кога сме се основале како држава во 1945 година, во тогашната Југословенска Федерација, Грција немала никакви пречки со нашето уставно име“, додаде Милошоски. Сега што правиме со антиката? ;-)

9 коментари | проблем? | категорија: Политика

Рени Глисон на TED [Видео]

пријавена пред 12 месеци. (www.ted.com)

...the experience we're having right now is less interesting than what we'll tweet about it later. (трае само 3 минути.)

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Култура

Гласање за Коко...

пријавена пред 1 година. (www.topix.com)

Дали е Коко македонец, скопјанец, грк или африканец.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Србите со штедење ќе се борат против кризата.... [српски]

пријавена пред 1 година. (www.24sata.co.yu)

Prema novom planu, od neophodnih 100 milijardi dinara, čak 89 milijardi uštedeće se smanjenjem državnih rashoda, a prihod od novih poreza iznosiće svega 11 milijardi dinara (стари се сите на кајмаков, учеле во школо јазик).

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Македонија барем на една листа е втора!!!

пријавена пред 1 година. (blog.mozilla.com)

Firefox 58%.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Еден - Плоштад 09 [видео]

пријавена пред 1 година. (rutube.ru)

Како ирци би ја испеале македонската приказна.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Сешто

Ви ја претставувам поранешната советска република Туркменистан!

пријавена пред 1 година. (pornoezija.blog.com.mk)

Не знам како ова не стигнало до кајмаков до сега. Некој на блогерај направил список на интересни факти за Туркменистан.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

Обама кај Лено целото интервју на англиски јазик

пријавена пред 1 година. (www.nbc.com)

Видео од интервјуто.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Сите пари за неуставни закони....

пријавена пред 1 година. (www.a1.com.mk)

А1 прават есап колку пари чинат проектите за кои е поведена уставна постапка и кои може да бидат прогласени за неуставни.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Спорната клетва на претседателскиот кандидат...

пријавена пред 1 година. (pajopatorot.blog.com.mk)

Некој го фалил она за што пишуваа веснициве на видео. Коментарите, како и овде, се незаборавни: - ја лично мислам дека чоекот е у право...дрчни битолчани после тат ова им е е второ колено...уше пет колена треба да издржат...хммм, поштованипрофдривановѓорге и ....уше четири :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика