Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Слатки наши бубатори…

  пријавена од ivana популарна пред 1 година, 7 месеци. (smizla.mk)

  Е најпрвин, ова се дечковци на иднината(т.е имаат иднина која барем е со исклучоци за да не биде обезбедена од мама и тато).Бубаторите се првите у маало кој добивале персонален сметач, ги пресметале варијаблите за целокупниот нивен друштвен живот...

  8 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Недела на новинарството: Точноста на информаците во Вечер

  пријавена од глиша популарна пред 1 година, 7 месеци. (www.vecer.com.mk)

  Петиот пасус во врска со блогот на Филип Петровски попознат како „Вуна“.

  6 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Манифест на една Шмизла

  пријавена од ivana популарна пред 1 година, 7 месеци. (smizla.mk)

  Добредојдовте во правилникот эа работа на една шмиэла!!!

  3 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Професори, експерти, професори, експерти...

  пријавена од Бунка популарна пред 1 година, 7 месеци. (bunka.blog.com.mk)

  Со целата своја вродена индескреција никогаш не би можел човекот да биде почитуван од сите што се окулу него. Главојадачи!

  0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Слободен софтвер секташи

  пријавена од новица популарна пред 1 година, 8 месеци. (www.trajkovski.net)

  Видувањето на еден македонски блогер за Слободен софтвер Македонија и нејзините членови... извонредно! :)

  15 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Концертот на Лени Кравиц

  пријавена од pero популарна пред 1 година, 8 месеци. (marketthink.blogspot.com)

  Солидно согледување за професионалното новинарство во Р. Македонија.

  3 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  ВЛОГ

  пријавена од Spartak популарна пред 1 година, 8 месеци. (ribaro.blog.com.mk)

  Некој свира курцу, а РИБАРО прилепски си направи СВИРКАЈ-ВЛОГ. Малку необично ми изгледа, но ми се бендиса.

  4 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Гугл совет: Дипломирајте учење

  пријавена од новица популарна пред 1 година, 8 месеци. (googleblog.blogspot.com)

  Се надевам нема да пречи да пријавам статија на англиски. Ова е официјалниот гугл блог за тоа што треба да научите на училиште

  8 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Мак Трек е повторно активен!

  пријавена од Scorponok популарна пред 1 година, 8 месеци. (maktrek.blogspot.com)

  Македонскиот блог посветен на "Ѕвездени Патеки" е обновен и повторно активен по неколку-месечна пауза.

  1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

  Заев според Најчевска

  пријавена од новица популарна пред 1 година, 8 месеци. (kvadraturanakrug.blog.com.mk)

  Кога веќе ја линкаме блогосферата. Како и секогаш коментарите се возбудливи.

  8 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Слушам кај шумат шумите...

  пријавена од Spartak популарна пред 1 година, 8 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

  Зомбификациско видување на нештата.

  6 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Македонската современа критичка мисла

  пријавена од Внукот популарна пред 1 година, 8 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

  Како во денешно време се дава експрес-критика. Мошне функционално!

  6 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Човекот што сакаше да биде крал (по трагедија, фарса)

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 9 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

  Сабајлево на вестите на Сител бев сведок на изјава од некоја НВО кои најавија дека ќе барале од УНЕСКО да го заштити македонскиот генетски код (! - да да, буквално) оти бил непроменлив извор на цивилизацијата или така нешто.

  1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

  Изгледот на македонските пари

  пријавена од новица популарна пред 1 година, 9 месеци. (blogatash.blog.com.mk)

  Долго, ама интересно: зошто го нема Кочо Рацин на ниедна македонска банкнота?

  9 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Иран: Смртна казна за блогирање?

  пријавена од ignatova популарна пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

  Иранскиот парламент има предлог закон со кој ќе се овозможи осудување на блогерите на смртна казна.

  0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Дебата: цел или делумен RSS фид?

  пријавена од ukion популарна пред 1 година, 9 месеци. (mislam.blogspot.com)

  фин туротијал за рсс фидот, неговата намена и користење.

  2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Blogopen 2008

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 9 месеци. (komunikacii.net)

  4 и 5 Октомври. Дарко ќе одел пак, Баждарџијата вели нема да се испишмани годинава... Јас, ако најдам спонзор одам гарант! :)

  5 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Он и Она

  пријавена од dasaf популарна пред 1 година, 9 месеци. (izbegan.blog.com.mk)

  „јако. имало уште јаки постови на блогерај :)“ - Shepard

  3 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Национални чувства

  пријавена од Внукот популарна пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

  Доволно е да си ја сакаш земјата, за по дефиниција да веруваш во сите национални митови? Дали е можеби затоа што се заложувам за заштита на македонскиот јазик од имбецили, ништо пофанатично одошто тоа го прават Французите на пример (имајте на ум дека тие се дел од вашата високоценета Европа....

  18 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Зошто Македонците не се „Словени“?

  пријавена од Darvel популарна пред 1 година, 9 месеци. (anti-istorija.blog.com.mk)

  Првиот претседател на независна Македонија, Киро Глигоров на 15 март 1992 за „Торонто Стар“ изјавил: „Ние сме Македонци, но ние сме Словени-Македонци. Тоа сме ние! Ние не сме поврзани со Гркот Александар и неговата Македонија. Античките Македонци повеќе не постојат, тие исчезнале одамна...

  75 коментари | проблем? | категорија: Блогови