Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Јован Котески

  пријавена од Внукот популарна пред 1 година, 4 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

  Замислете си некое чиновниче со едвај завршено средно образование да ве тера да му рецитира поезија во затворскиот двор, јавно да ве понижува пред целата затворска популација, зашто во спротивно ве чека самица и многу, многу ќотек!

  7 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Блогот е застарен?

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 5 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

  Кинезите предвидуваат дека блогот е демоде. Дали се зачепкале со блог провајдерите, или причините се facebook и сл. глупости?

  3 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  The Matrix Reloaded - приказна или реалност

  пријавена од liquidworm популарна пред 1 година, 5 месеци. (it.com.mk)

  Пред некој ден, имав можност повторно после неколку години да го гледам филмот The Matrix Reloaded (вториот дел од трилогијата). И дури сега приметив дека после две третини од филмот, во делот кај што Тринити ја исклучува струјата на целиот град, се користат светски познати алатки за скенирање...

  4 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  5 фази од животот на блогерот

  пријавена од kuzevski популарна пред 1 година, 5 месеци. (komunikacii.net)

  употребата на стрипови и инфографикони во онлајн вести ја зголемува посетеноста.

  0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Мојот глупав идентитет

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 5 месеци. (refleksii.blog.com.mk)

  ...А некогаш се радував што ќе одам на концерт. 1000 денари се повеќе од фантазија. Не ни фантазирам веќе. Планирам како да фатам 23-ка наместо петка и да заштедам 5 денари. Мојот идентитет е 5 денари...

  24 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Предалеку!

  пријавена од Внукот популарна пред 1 година, 6 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

  Пред некој ден разбрав дека институтот за македонски јазик „Крсте Петков - Мисирков“ извршил ревизија на некои термини што се користат во нашиот јазик и притоа била донесена одлука, од стандардниот јазик да се исфрли зборот госпоѓица?!

  24 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Турбо-фолкот не е кич

  пријавена од whiteeagle популарна пред 1 година, 6 месеци. (komunikacii.net)

  Се наоѓа уште подолу од кичот, затоа што кичот барем се обидува да претставува уметност.

  3 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Букарски: Одбивам да блогирам додека владее фашизам на блогерај!

  пријавена од bukarski популарна пред 1 година, 6 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

  Затоа што позлобнa и порасипанa заедница со сите најдолни карактеристики на нашиот племенски менталитет никогаш не се формирала на интернет. Тоа е како да им дадеш нуклеарно оружје на неандреталци неспособни за меѓусебна комуникација, ќе го уништат сопствениот свет.

  21 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Анализа на заедницата на Кајмакот

  пријавена од gemidjy популарна пред 1 година, 6 месеци. (blog.gemidjy.info)

  Еве. Да ѝ ја исполнам желбата..знам дека постот е кул. Ќе биде меѓу најпопуларните. Па затоа, сакајте ме како никој друг.

  43 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Blog Action Day.

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 6 месеци. (blogactionday.org)

  15 Октомври

  1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

  Гловалните медиуми и гласот на младите

  пријавена од kuzevski популарна пред 1 година, 6 месеци. (newmedia.org.mk)

  Видео: Колку глобалните медиуми им овозможуваат на младите да го кажат своето мислење? Дали новите медиуми им даваат поголема можност на младите? На овие прашања даде одговор Томас Бауер, професор на Универзитет од Виена.

  1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

  Спуштај градските порти!

  пријавена од Внукот популарна пред 1 година, 6 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

  ...со екслкузивни скопско-скопски врски кои неминовно ќе доведат до блага дегенерација на гените, ама тоа и не е толку страшно, зашто барем ќе бидат чисти и ќе го нема оној мирис на село и на човечност. Потаму, нужно е да почне да се отстрануваат непожелните. Поточно, да се продолжи, само побрзо!

  3 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Расизмус

  пријавена од pero популарна пред 1 година, 6 месеци. (jovansblog.dobroutro.com)

  Македонија, патриотизам, Европа, Нато...

  12 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Млак ли ти е?

  пријавена од глиша популарна пред 1 година, 6 месеци. (www.kumanovac.com)

  Млак ли ти е?

  0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Хитлерките

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 6 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

  “Некои велат полицајците ги влечеле децата. А како да ги пикнат во комбе? Да не мислат дека тие радосно ќе влезат во комбето? Што има тука страшно?“

  11 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  токамјак ан иратнемок ан ењавупоказ онвосаМ

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 7 месеци. (kajmakot.softver.org.mk)

  ?отеинешер е еоК .атабед анеровто и анеркси иварп ес ад ежом ен еќев токамјак ан еѓул ан апург анаризинагро ан коситирп неморго доП

  5 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Како да изнервираш милитантни Грци?

  пријавена од defiant популарна пред 1 година, 7 месеци. (indijanci.blog.com.mk)

  Во овој блог пост на Винету можете да научите колку е лесно да се поигруваш со милитантни Грци. Откако ќе го посетите постот и вие ќе можете да допринесете со ваша акција. УЖИВАЈТЕ...

  1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

  Следење на блогови и сајтови од Dashboard-от на Blogger.com

  пријавена од Scorponok популарна пред 1 година, 7 месеци. (crapwerk.blogspot.com)

  Од денес оваа опција е достапна на сите корисници на Blogger.com.

  0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Storytelling

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 7 месеци. (roxane.blog.com.mk)

  За спин докторите и моќта на раскажувањето на „приспивни прикаСки“. п.с.Текстот е долг, но има одлична аналогија.

  0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

  Дебатата во Македонија останува на блогерите

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 7 месеци. (knsis.blog.com.mk)

  Нема размена на аргументи, ставови, идеи. Дебатата во Македонија е мртва.

  0 коментари | проблем? | категорија: Блогови