Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Зошто не може да се исмевате на слободен софтвер?

пријавена од gemidjy пред 2 години, 4 месеци. (blog.gemidjy.info)

И бонус: предлог да забележуваме се што Трендо ќе го направи на Милионер кое нам нема да ни се допадне.

станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Блогови

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Толкава потреба за одбивност кон се што е популарно... не ми е јасна... Имаат утка со преводот... не е страшен, али е смешен. Што е тука проблемот?
  Во целиот текст (и овој тука, и на блогот) гледам само болна потреба да се иде против Трендо... мислам дека не е ова место и начин за лични расправии.

 • +2 гласови

  Популарноста си има и свои недостатоци кои мора достоинствено да се носат. Тоа би било “права“ и “обврски“. Едно без друго не го бива.

 • +2 гласови

  „Имаат“ во случајов е погрешниот израз затоа што слободниот софтвер им припаѓа на сите. Што би значело дека наместо исмевање на лошиот превод, логичен потеги би била соодветна пријава за грешка!

 • +2 гласови

  И уште нешто „Vnuce“, седни преведи некоја слободна апликација, па тогаш ќе го видиш проблемот и ќе видиш дека тој нема апсолутно никаква врска со одбивност кон популарноста...

 • +3 гласови

  Точно.. им припаѓа на сите. Но не се сите програмери како јас и ти (претпоставувам), и не сите сакаат да си играат со развој (или превод) на апликација.
  Премногу лично сфаќате се што е “против“ слободниот софтвер... макар и само сеир...

 • +2 гласови

  И, јасно ми е колку е тешко тоа да се направи. Особено на Македонски јазик. Хех, дури и со мој софтвер го имам проблемот што не можам да најдам соодветен термин некогаш :)
  Коментарот со одбивноста не беше кон неможноста нешто да се преведе, туку за целиот концепт на текстот...

 • -1 глас

  Остајте го на мира, го отепавте деновиве :). Не велам дека не претерува понекогаш, ама и тој има фамилија за ранење. Можеби од хоби ова му прерасна во работа па имајте милост. Ако јас и ти не сме во тие 90% што уживаат кога некој дтка пред камера, има идиоти кои што тоа ги “полни“.

 • +1 глас

  ајде бре гемиџија, учитиво ми се заблагодаруваше на одговорот и уште поучтиво ме замоли дали може да го објавиш мојот меил одговор на твојот блог. веднаш ти одговорив "може, што да не". и сега, со денови те нема. да не рачунаше на тоа дека нема да ти дозволам па сега се осеќаш некако заебан?

 • +1 глас

  за рестото гласачи:

  сте гласале за тема:

  Зошто не може да се исмевате (на слободен софтвер)?

  Зошто не може да се исмевате на слободен софтвер?????

  е, јебала вас инквизиција, комунизам и све остало.