Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

За Абортусот

пријавена од femgerila пред 1 година, 2 месеци. (femgerila.crnaovca.mk)

Мислам дека е крајно време да го промениме светогледот отаде нацијата и идентитетот и жената да се ослободи од вековната икона на чуварка на нацијата и машина за репродукција. Сакам децата да бидат сакани, но и посакувани, женските тела неколонизирани и автономни, а националистичките пароли и инстан

станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Блогови

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +6 гласови

  Поддршка во секој поглед.
  Додуша, јас сеуште мислам дека ова со абортусов е само начин како владата да потроши (читај украде) повеќе пари на кампањи, а дека немаат намера да го забранат.
  Само насловот да го ставеше "Против абортусот!" :)

 • +6 гласови

  Мислам дека си седеле у кабинет пред неколку недели и разговорот идел некако вака:
  - Луѓе, смислујте теми за кампањи, не се зејбаајте, пари требаат.
  - Хммм, не знам, хмм... абе абортусот!!!
  - Дааа беее, цар си!

 • +3 гласови

  Абортот е смрт!? Аман од неписмени шо сакаат да си играат доктори. Каква смрт кога нема живот. Ако е тоа убиство земете судете ги бе. Абортот во МК колку што знам е дозволен до 9та седмица а до тој период непостои никаква мозочна дејност. Слушам нешто чедоморство. Какво чедоморство кога тоа не е дете. Ист грев е да направиш аборт и да идеш да издркаш и ги истуриш сперматозоидите во WC. Многу имало несакани последици абортот и требало да се користат контрацептиви. Некој нема ли да каже за контрацептивите и последиците од користење на истите. Некој слушнал ли дека и контрацептивите можат да предизвикаат инфертилитет и црнодробни заболувања. Луѓе да се разбереме абортот не го нарачува никој друг туку мајката. Ако нејке дете шо сосила ние ќе и го тупнеме. Ај нова кампања ќе напраиме кој нема да има дете до 25 години владата ќе му го напраи. Жити кампањите. Џабе пари фрлени во ветер.