Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Нешто за Абортусот

пријавена од nasty69 пред 10 месеци. (nasty-talk.blog.com.mk)

Ако мислите дека фетусот е позначаен од жената, побарајте од него да ви ги исчисти трагите од гомца на вашите гаќи – Џорџ Карлин...

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Блогови

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • -1 глас

  По голема глупост и измешаност на поими не сум сретнал. Ова треба да оди во минус!

 • +3 гласови

  Koga ne si ja razbral ironijata, sho da ti praam.Prochitaj ja shizofrenata statija na presvetiot otec Ilarion, mozda pojasno kje ti stane ;)

 • +2 гласови

  Sir David Attenborough is the voice of natural history on the BBC and, via the Discovery Channel's Hi Def Planet Earth series, to the world.

  I just ran across this quote from a 2003 interview with him:

  "It is something I get frequent letters about," he says. "They always start with sweet reasonableness, you know, 'We love your programs, isn't nature marvellous', and so on. But they always go on to say, 'We do wonder why it is that you don't give credit to the almighty God who created each one of these species individually.'

 • +2 гласови

  "My response," he says, "is that when Creationists talk about God creating every individual species as a separate act, they always instance hummingbirds, or orchids, sunflowers and beautiful things. But I tend to think instead of a parasitic worm that is boring through the eye of a boy sitting on the bank of a river in West Africa, [a worm] that's going to make him blind. And [I ask them], 'Are you telling me that the God you believe in, who you also say is an all-merciful God, who cares for each one of us individually, are you saying that God created this worm that can live in no other way than in an innocent child's eyeball? Because that doesn't seem to me to coincide with a God who's full of mercy'."

 • +2 гласови

  Најтрагичното е дека тие креационистите баш во тоа веруваат .. тоа дете во западна африка за нив не е ни човек него полу/животно најмногу роб ... кој го заслужил црвот заради немање верба... итн.