Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Блогерска солидарност - дали вие реално би помогнале?

пријавена од razvigor пред 1 година, 9 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Дали ако македонски блогер е обвинет за нарушување авторски права или клевета, за правење нешто што сите други го прават или како обид да му се наруши слободата на говор, би придонеле конкретно во напорите за негова (или нејзина) одбрана.

станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Блогови

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • -1 глас

    Бидејќи ОнНет има полуд captcha од RapidShare еве ќе коментирам тука. Она што таму на блогерај се тера тезата „не е мој проблем“ секако е во најмала рака страшно, особено од луѓе кои се самонарекуваат за блогерски лидери, кои држат обуки и слично.

    Јас ја имав таа среќа да присуствувам на еден блогерски состанок пред неколку години во Метаморфозис, се асални луѓе се собраа таму. аНТИ ја постави во принцип истата проблематика и иако немаше консензус морам да речам дека за жал како и многу други работи во Македонија интелектуалната мисла, па и блогерската, како минат годиниве во најмала рака дегенерира. Со мало оградување, јас себеси не се сметам за блогер-блогер, туку повеќе за обзервер со спорадични напади за пишување.

  • +1 глас

    P.S. споменатиот филм го има веќе на интернет, и тоа не принтскринови туку полно видео (ДВДРип) на сите познати торент сајтови. Така да...