Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

А калуѓерите, ќе плаќаат ли данок за неженење?

пријавена од Бунка пред 1 година, 4 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Ели праша: А калуѓерите ќе плаќаат ли данок на државава ако не стапат во брак на 26/28 години? Одговор има?

станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Блогови

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Паметно прашање,баш ме интересира... ама сепак,да не веруваш,ќе измислат нешто зашто они да бидат ослободени од тоа...

 • +1 глас

  Да, данок нема да плакаат сите оние кои што се немажени/неженети и кои имаат сексуални склоности... :), тоа би било најдобар изговор ...

 • +1 глас

  А друго нешто што ме интересира мене,што ќе биде со оние социјални случаеви на пример,самци,што останеле ергени не по нивна воља,и покрај лошата судбина остатокот од животот да го поминат сами,сега ке плаќаат и казна за тоа?? Не разбирам...

 • +1 глас

  Закон закон! :))

 • +1 глас

  Одчична забелешка :)

 • +1 глас

  Денот кога црквите ќе плаќаат ДДВ ќе биде и денот кога калуѓерките ќе платат за немажење.

 • +1 глас

  Како си правите муабет, ко готово да е, донесен е законот?!? Секоја будала може да предложи било каков закон, останува на власта, дали ќе го прифати и спроведе. Само за информација, во неколку европски земји постои ваков закон, а ние нели за таму се тепаме?
  Интресно ви е да си мрчите, плус кога е против власта (било која) секогаш е најслатко, ама би било разумно кога би коментирале за закон донесен и предлог закон, а не за муабети чаршиски.

 • +1 глас

  Види.. реално гледано. Дека ќе го донесат - ќе го донесат! Ги има повеќе на број во парламент и тоа е доволно....
  Дека ќе падне на уставен доколку некој почне процедура - веројатно ќе падне.

  Ама дека се согласувам со тебе за мрч-мрч моментот, комплетно се согласувам! :))