Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Doing Propaganda

  пријавена од dasaf популарна пред 1 година, 8 месеци. (komunikacii.net)

  Ние аматерите блогери мора да ги пополнуваме празнините на јавната сцена оставени од стампедото наречено скандали и секс (мора да признам дека критичкиот дух на блогерите поприлично ги надвјаса новинарите во неколкуте последни бизаризми кај нас).

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Нашите компании не знаат да заработат на интернет

  пријавена од strumjan популарна пред 1 година, 9 месеци. (komunikacii.net)

  Насловов додуша не се однесува за Македонија, ама и те како е апликативен. Може да се рече дека е 102,3% апликативен.

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Македонија е на 50 место за водење бизнис

  пријавена од Janko популарна пред 1 година, 9 месеци. (www.makfax.com.mk)

  „Македонија се најде на 50 место во создавање услови за водење на бизнис во листата на магазин „Форбс“, што претставува напредок од 32 места во споредба со лани.“

  3 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Трендови и видици со Венко Глигоров

  пријавена од игор популарна пред 1 година, 9 месеци. (www.loginsys.com.mk)

  Интересна преписка на Венко Глигоров и посетителите на е-списанието Трендови и видици на тема трансфер на 3% од неговиот содружнички удел во Логин Системи на Татјана Бошевска, оперативен директор во Логин Системи за износ кој е со дисконтирана стапка во однос на пазарната вредност.

  8 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Барање до Комисијата за заштита на конкуренцијата против Телеком

  пријавена од vordan популарна пред 1 година, 9 месеци. (www.ikt.com.mk)

  Барањето е доставено од страна на ИКТ комората заради флагрантното кршење на законот од страна на Телеком и огромниот обем на нелојална конкуренција кон домашните ИТ компании. На сајтот го има и интегралниот текст (PDF), како и пропратното писмо.

  6 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Важно > поважно > тоа што прави разлика

  пријавена од Damjaan популарна пред 1 година, 10 месеци. (it.com.mk)

  "Самиот производ беше важен, како што беше и целата маркетинг стратегија; но на крајот тоа што ја направи разликата беше посветеноста кон производот и кон клиентот."

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Мајкрософт ја обжали одлуката на ЕК, но наиде на уште повеќе поплаки

  пријавена од razvigor популарна пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

  Во време кога се покренуваат нови обвиненија против Мајкрософт, тие соопштија дека поднеле жалба до Првостепениот суд во Луксембург за казната од 899 милиони евра изречена во февруари 2008 г. од страна на Европската комисија (ЕК) поради злоупотреба на доминантната позиција на пазарот.

  4 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  T-Home

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 11 месеци. (www.a1.com.mk)

  Македонски телекомуникации денеска официјално објави ребрендирање на компанијата и влегување на светски познатиот бренд „T-Home“ на македонскиот пазар.

  5 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Њујорк: Доларот слабее, шопингот цвета

  пријавена од strajkoski популарна пред 1 година, 11 месеци. (www.a1.com.mk)

  Њујорк доживува вистински туристички бум, благодарение на падот на доларот, особено во однос на еврото, британската фунта и некои азиски валути.

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Банките го кочат купувањето преку интернет

  пријавена од jpetrov популарна пред 2 години. (www.a1.com.mk)

  „Освен една банка, ниедна банка досега нема можност за електронска трансакција преку интернет, за купување. И тоа господинот убаво кажа дека банките не можат да се усогласат со кој процент ќе работат, кои се нивните услуги што ги нудат до граѓаните, зошто тоа го прават е навистина нејасно“

  13 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Како да завршиш школо во Лондон без да знаеш Англиски...

  пријавена од dasaf популарна пред 2 години, 1 месец. (apriori.com.mk)

  Деновиве агресивно се рекламира некаква си ПР конференција. Ова е линк до биографијата на сопственикот на агенцијата-организатор. Нели е чудно да имаш завршено школи во Лондон и Лос Ангелес, а англиски да знаеш со оцена 2+?!? Нешто е лага овде! За жал - таквите успеваат!

  2 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Урнек за писмо - одговор на спам

  пријавена од strumjan популарна пред 2 години, 2 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

  Следниот текст може да ви послужи како основа за ваши писма со кои им одговарате на спамери кои ви рекламираат производи и услуги кои не сте ги побарале. Или, како да ги убедите дека треба да ја заборават вашата адреса и да не ви досаѓаат.

  6 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Исповед на еден пират што има режач

  пријавена од глиша популарна пред 2 години, 4 месеци. (on.net.mk)

  Писмо на некој тип од Штип на кој му заплениле компјутер пошто имал режач на него. (note to МВР: И јас имам режач)

  8 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Кај се парите

  пријавена од pero популарна пред 2 години, 4 месеци. (kreteni.blog.com.mk)

  Случајно налетав на овој прекрасен блог :) Оннет ми зедоа еден куп пари по технички поддршки, а не ми се ни јавија.

  10 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Обезглавените тела на T-Mobile

  пријавена од ribaro популарна пред 2 години, 6 месеци. (psiholog1.wordpress.com)

  „Психолошки гледано пораката е дека не треба да се мисли, не е потребен разум и интелигенција, туку страст, нагон. Т-Mobile сака да ни каже дека корисниците не треба да мислат, туку дека Т-Mobile мисли место нив“

  2 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Outsourcing - Бизнис на иднината

  пријавена од icko популарна пред 2 години, 6 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

  На пример постои голема фирма која се занимава со произвотство на столици, таа фирма нема произвотствени погони и така ангажира помали фирми кои ќе ги произведуваат полу-производите a потоа големата фирма ги склопува и ги продава затоа што таа е голема фирма и го има пазарот.

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Детална споредба на цените Вип во Србија и во Македонија

  пријавена од глиша популарна пред 2 години, 6 месеци. (www.iborn.net)

  Споредба на цените на минута разговор на Вип во Србија и Вип Македонија.

  6 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Mk Pay Pal Официјален блог

  пријавена од icko популарна пред 2 години, 6 месеци. (paypal.blog.com.mk)

  ај петицијата можеби и ќе ја потпишиме, ќе се усвои, но мислам дека тука има уште неколку работи ... дали банките да гарантираат или ... владата да гарантира ово оно... Инаку овој генијалец што ја направи странава на блогерај му симнувам капа и многу му благодарам за поддршката. Ајде 130 потписи има

  1 коментар | проблем? | категорија: Бизнис

  Плус минус 13 посто

  пријавена од глиша популарна пред 2 години, 6 месеци. (jovansblog.dobroutro.com)

  Прашања кои заслужуваат одговор за намалувањето на ДДВ-то за компјутери.

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Никој не ги сака новите чекови

  пријавена од tonikostov популарна пред 2 години, 7 месеци. (www.vest.com.mk)

  Незнам само кои е повеќе за жалење: граѓаните и трговците бидејќи не се доволно информирани или банките бидејќи незнаат (не сакаат) да ги информираат за новите начини на работа...

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис