Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Фејсбук достигна 300 милиони корисници – и почна да заработува

  пријавена од razvigor популарна пред 6 месеци, 3 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

  По пет години и повеќе од 700 милиони долари инвестиции, Фејсбук сега генерира позитивен готовински тек, благодарение на неговите 300 милиони корисници ширум светот.

  0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Реклами на Facebook. Може ли да променат нешто?

  пријавена од darko156 популарна пред 10 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

  Актуелна тема. Мноооогу актуелна тема. Всушност тема која може конечно да мрдне некои закоравени работи на полето Интернет огласување во Македонија.

  2 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Анкета за корисниците на Фејсбук од Македонија

  пријавена од razvigor популарна пред 10 месеци, 3 седмици. (www.facebook.com)

  Ако го користите Фејсбук и имате 3 минути време, ве молам повелете да одговорите на прашањето: „Што правите со огласите од македонските фирми кои се појавуваат најдесно од страна?“

  3 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  [Англиски] Oracle ќе го купи Sun

  пријавена од Maki популарна пред 11 месеци, 3 седмици. (www.sun.com)

  Oracle ќе го купи Sun, што веројатно е најголемото спојување во IT светот во последно време, откако Sun го купи Mysql. Останува уште да се види што ново ќе искочи од Oracle сега кога ги имаат Mysql, Java и останатите производи на Sun.

  13 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Кеширање на Гугл чекови

  пријавена од глиша популарна пред 11 месеци, 3 седмици. (mislam.blogspot.com)

  Во која банка се кешираат Гугл чекови без чекање?

  5 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Нека пропаднат!

  пријавена од strajkoski популарна пред 12 месеци. (mislam.blogspot.com)

  Верувам дека, како последица од фактот дека излеговме од социјалистичка федерација, многу македонски граѓани ќе размислуваат поинаку од капиталистички индоктринираните Американци.

  3 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Продавачите не смеат да ви наплаќаат повеќе ако плаќате со картичка

  пријавена од gdamjan популарна пред 12 месеци. (www.mastercard.com)

  5.9.2 Charges to Cardholders A Merchant must not directly or indirectly require any Cardholder to pay a surcharge or any part of any Merchant discount or any contemporaneous finance charge in connection with a Transaction.

  4 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Глобален успех на Broker Inc.

  пријавена од dasaf популарна пред 1 година. (www.broker.com.mk)

  Македонската компанија Broker Inc. со својот проект за финансиска платформа наречен Finex Pro, го освои второто место на глобалниот натпревар „Youth 2 Innovation“. Само три проекти, во конкуренција на натпреварувачи од земјите во Европа и централна Азија, беа избрани како победници на натпреварот.

  3 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Трудница

  пријавена од tom популарна пред 1 година, 1 месец. (kanalizacija.blogspot.com)

  Со речникот на министерот за финансии, објаснето надоаѓањето на рецесијата :)

  1 коментар | проблем? | категорија: Бизнис

  Како Порше го хакна финансискиот систем [англиски]

  пријавена од новица популарна пред 1 година, 1 месец. (radian.org)

  Супер информативен и забавен текст за тоа како Порше играјќи со акции направил повеќе профит од неговиот годишен приход. Текстот е на Иван Крстиќ и е на англиски. Не ми текнува да провејал на кајмаков.

  1 коментар | проблем? | категорија: Бизнис

  Фејсбук ги има правата над вашите содржини, засекогаш!

  пријавена од razvigor популарна пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

  Условите на користење на Facebook се изменети. Сега се што ќе закачите и објавите може да биде искористено од страна на компанијата не само додека сте член, туку и по вашето откажување на корисничкиот профил.

  5 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Ја оплеска!

  пријавена од sead93 популарна пред 1 година, 1 месец. (kanalizacija.blogspot.com)

  Ја оплескав! Вака, во стилот на американскиот претседател Барак Обама, министерот Трајко Славески треба да го признае поразот во првата битка со бруто-платите.

  4 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  [eng] Претставување на Broker Inc. на iDISC

  пријавена од dasaf популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.idisc.net)

  Интервју со основачот на broker.com.mk за iDISC (виртуелна мрежа на инкубатори).

  2 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Претстоечки состанок со министрите

  пријавена од vordan популарна пред 1 година, 2 месеци. (instantekspert.blogspot.com)

  На 21 јануари 2009, во х. Александар Палас ќе имаме средба со министрите за информатичко општество и за образование, како и со други функционери од овие институции. Еве ги нашите (на ИКТ комората) тези за разговорот, чија тема е Едукативни содржини во образованието. [self-spam!]

  12 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Цени на нафтените деривати во Македонија

  пријавена од dasaf популарна пред 1 година, 2 месеци. (broker.com.mk)

  Графички приказ на цените на нафтените деривати во Македонија во периодот од март 2006 до денес. Цената денес е прилично пониска од таа во 2006. Од тогаш цените на градски и меѓуградски превоз се неколку пати покачени, а ниеднаш намалени.

  7 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Колку Facebook пријатели би избришале за еден сендвич?

  пријавена од Damjaan популарна пред 1 година, 2 месеци. (it.com.mk)

  Ланецот на ресторани за брза храна Burger King помогнат од својата маркетинг агенција пред само две недели создаде Facebook апликација која бара од корисниците да избришат 10 од своите виртуелни пријатели, со што ќе добијат бесплатен сендвич, популарниот Whopper на Burger King. Најоргинална кампања!

  5 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Финансиска ретроспектива на 2008

  пријавена од dasaf популарна пред 1 година, 2 месеци. (broker.com.mk)

  За повеќето луѓе, финансиски, 2008 беше најлошата во нивниот живот. Вредноста на нивните средства се намали драматично. За оние пак, понесреќните, минатата година значеше и губење на сопствениот дом, губење на работното место, или пак, бизнисот. Како започна се?

  1 коментар | проблем? | категорија: Бизнис

  МЕПСО против ЕВН - го блокираше увозот на струја

  пријавена од vordan популарна пред 1 година, 3 месеци. (a1.com.mk)

  Ова ја објаснува изјавата на Груевски дека „ЕВН е најпроблематичен“. МЕПСО, т.е. неговите вмро-поставени директори си ги сакаат провизиите од увозот на струја. ЕВН сакал нешто и за себе, па е прогласен за „неподобен“. Знам дека ви е збоктисано од ова, ама морав да докажам... :)

  16 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Светската економија во 2009 - црни прогнози

  пријавена од vordan популарна пред 1 година, 3 месеци. (instantekspert.blogspot.com)

  Интересни предвидувања на данската Саксо Банка за 2009. Нас не не` споменуваат, премногу сме мали, но може да се екстраполира. [self-spam]

  2 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

  Калина од Македонија

  пријавена од Џам популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.novamakedonija.com.mk)

  колку да промениме од репертоарот ..

  5 коментари | проблем? | категорија: Бизнис