Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Владата забрани тргување со старо железо

пријавена од глиша пред 2 години, 10 месеци. (www.makfax.com.mk)

Владата на вчерашната седница донела забрана за откуп, внатрешен промет и извоз на отпадоци и остатоци од метали, железо и челик, алуминиум, бакар, олово, цинк и калај. WTF!? :)

станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Бизнис

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  „Причина за ваквата одлука според Боцевски, се направените огромните штети од страна на крадците на железни предмети.

  Бројни беа предметите на украдени шахти, цевки за наводнување, бисти, надгробни спомени и најразлични предмети од железо, што подоцна беа откупувани од трговците со старо железо.“

 • +1 глас

  Искрено после сите повреди од паѓање во шахти, ова е добар потег на владата.

  Глиша, стави повеќе од 300 карактери за коментар, да не сецкаме вака :).

 • +1 глас

  Па и до сега си беше нелегално да украдеш нешто (капак од шахта) и да го продадеш/купиш.

  Сега колку што сфаќам е нелегално дури и ти да си ја продадеш пр. каросеријата на стара кола за старо железо.

 • +1 глас

  Веќе нема да се краде фиќо. :D