Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Пример за лошо реализиран е-маркетинг проект

пријавена од Damjaan пред 1 година, 5 месеци. (it.com.mk)

Збор-два за форумот на Прокредит банка.

станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Бизнис

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  Да не ги споменувам нивние e-bank (eban-k?) апликации.
  Очигледно се пишувани од некој што се учел како треба да изгледа апликација. Всушност, знам неколку фирми кои користат полу-квалификувана работна сила (семинарски работи на студенти и слични финти).
  Да искористам прилика да ја споменам и прочуената апликација за субмитирање на податоци во ПИОМ на проф. Грнаров (т.е. некој аматер-студент кој „добил понуда што не може да ја одбие“).

  Банките, како познати скржавци, не сакаат да дадат ни онолку колку што треба, а камоли повеќе и да направат повеќе одошто треба.
  Погледајте ги сајтовите и на Комерцијална банка, Стопанска банка и останатите лихвари.

 • +1 глас

  Без навреда за студентите, молам.

 • +1 глас

  Софтверот за ПИОМ за жал не го изработил аматер-студент, туку асистент на магистерски студии.

  Колку што е лош софтверот толку се лоши и тие што ги дале спецификациите, што го тестирале демото и што направиле acceptance на таков софтвер.

  Уште полошо никој жив не се буни против него :D.

  Освен vordan сега овде, и ние пред 3 години
  http://www.slobodensoftver.org.mk/vesti/...

  Иако морам да признаам дека мене ми е од голема дидактичкa помош тој софтвер, нагледно средство како НЕ треба да изгледа една апликација, па била десктоп или web базирана.

  Очигледно се свртиле парите, а другите кој ги врти :)

 • +1 глас

  Самата нивна идеја за форум е „катастрофа“.