Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

МЕПСО против ЕВН - го блокираше увозот на струја

пријавена од vordan пред 1 година, 3 месеци. (a1.com.mk)

Ова ја објаснува изјавата на Груевски дека „ЕВН е најпроблематичен“. МЕПСО, т.е. неговите вмро-поставени директори си ги сакаат провизиите од увозот на струја. ЕВН сакал нешто и за себе, па е прогласен за „неподобен“. Знам дека ви е збоктисано од ова, ама морав да докажам... :)

станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Бизнис

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +4 гласови

  Вордан, ај бе жити се, ќе го направиш кајмакот „најпроблематичен сајт“. ;-)

 • +1 глас

  Аааа, не, не - имавме дискусија за тоа кој е најпроблематичен: оние кои си „играат“ со магнетните ленти од кредитните картички.
  :)

 • +1 глас

  тривиа: кој стои позади vordan1?

 • -4 гласови

  А реков да не коментирам.
  Ако некој го прочитал законот за енергетика ЕЛЕМ треба да го снабди ЕВН со електрична енергија. Загубите треба ЕВН да ги увезе и навремено да ги договори со ЕЛЕМ како би се изготвил биланс за наредниот период. ЕВН не може сама на своја рака да си донесе електрична енергија на готов и изработен биланс. Тогаш сигурно ќе настанат грешки во количини и тогаш дефинитивно ќе се распадне системот за алчност на ЕВН. Не се тоа кромпири од пазар, па ако не ги донесете ќе купите инстант пире од маалскиот дуќан и ете ручек.

 • +1 глас

  А кој го донесе законот? Очигледно не чини? Што ако Мепсо не се согласи со тоа колку да се увезе струја?

 • +1 глас

  Дали Владата нè повикува да не плаќаме за струја? Барем дур не го решат „спорот“?!

 • +3 гласови

  ќе се грееме на плин

 • +1 глас

  ЕВН не знаат со кого си имаат работа, ги жалам.

 • +3 гласови

  Македонија не знае со кого си има работа. Ја жалам.

 • +1 глас

  јас би рекол и дека владата не знае со кого си има работа ако се земе во предвид големината на ЕВН (http://en.wikipedia.org/wiki/EVN_Group)

 • -3 гласови

  И овие биле застапени на "wikipedia" http://en.wikipedia.org/wiki/Verbund . Што ќе биде ако тие ни замерат дека премногу ги сакаме ЕВН и не дозволуваме и други европски фактори да постојат на овој пазар. Тогаш Боцески ќе ни биде крив?

 • +2 гласови

  ќе направам марка од боцко, да можеш да ја лижеш од позади полесно

 • +1 глас

  Хехе

 • +1 глас

  Со vordan некако едновремено пишувате коментари. Да не си лепите марки еден на друг. Или немате ваучер за посебен компјутер?

 • +1 глас

  Сега слушам на вести дека владта им наредила на „полицијата и сите инспекции“ да ја чешлаат работата на ЕВН.
  Ја би им препорачал на телевизиите да си постават екипи пред Судот во Скопје. Ќе има некое апсење наскоро, со специјалци, џипови и СМС пораки од оној шпртот од Меверето.