Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Конгресот го отфрли планот за санација, САД пред финансиски колапс

пријавена од vordan пред 1 година, 6 месеци. (a1.com.mk)

Нема последици за нашата економија - таа е веќе одамна пропадната. Нема проблеми ниту за банките од Македонија,бидејќи ги немаме - кај нас има само зеленаши и лихвари. Трансакциите на Македонска берза нема да почувствуваат ништо - криминалците имаат цврста контрола на ситуацијата.Кој ги ебе америте!

станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Бизнис

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  финансиски колапс не значи пад на државата, thus, не е интерсно :/

 • +3 гласови

  Социјалистички Американски Држави... се обидуваат со пари од даноци да спасуваат пропаднати приватни компании... хехехе

 • +2 гласови

  Не баш социјалистички. Со пари од даноци спасуваат банки, но плаќачите на данок немаат придобивка од тоа.

  Целта на социјалистичкото општество, afaik е државата да е сопственик на стопанството за од тоа да придобие народот.

 • +1 глас

  Да. Интересно. Во право си! Ова се веќе фашистички мерки. Со пари од народот спасуваат корпорации.

 • +5 гласови

  „Америка и Енглеска биќе земља пролетерска ...“ - беше старата комунистичка песна.

 • +6 гласови

  Ништо ново не е ова за САД. Тоа е само уште еден удар на некогашната држава на слободните.

  Ова што сега се случува е оркестрирано исто како што беше математички оркестрирана депресијата во 20тите години од минатиот век. Се што треба да направите е да се информирате за тоа кој ги откупува пропаднатите банки и штедилници. И ќе видите дека Џ.П.Морган, Рокефелер и останатите вистински владетели со светот прават докапитализации со она што е преостанато како лично богатство во САД.

 • +1 глас

  Ги погоди во жица сите поборници на теории на заговор.
  Само уште заборави да споменеш дека Евреите владеат со светот, нешто малку за Илуминати и за Билдерберг групата.

  Ах, да - Елвис е жив! Киднапиран е од вонземјани.

 • -3 гласови

  ахаха

  ахахаххаах хаха Аххахахах :)))))

 • +1 глас

  None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - Johann Wolfgang von Goethe

 • -3 гласови

  Прво научи си го „Гетето“,па потоа цитирај го.

  Гете не мислел на поробувања од „вистински владетели на светот“, туку на човечките зависности: очекувања, навики, љубов, очај ...
  Гете ја истражувал човековата душа, тој не бил „економски поет“, ниту носел капа од алуминиумска фолија на главата.

 • +3 гласови

  Гете е ставен само да знаеш од кого е мислата. Инаку таа мисла е мојата реплика на она што за тебе е теорија на заговор.
  Само како инфо - големата депресија во САД и начините на кои што таа беше креирана се учи по економските факултети. И да... таа била оркестрирана од неколку поголеми играчи. Исто како што е оркестрирана и сегашната економска криза, која во иднина исто така ќе се учи по факултети.
  И повторно се истите „семејства“ зад кризата. И повторно како и тогаш истите тие семејства ги купуваат пропаднатите банки и штедилници.

  И ти најде тука да лепиш етикети кој бил со испран мозок, а кој не бил.

 • +2 гласови

  Истата мисла важи и во овој случај. Каква врска има тоа шо Гете бил истражитељ на душата и немал појма за големата депресија, Цеца и БЦ и останати феномени после него?????

 • +1 глас

  Од теоретичарот на заговори:

  JPMorgan Chase has acquired all deposits, assets and certain liabilities of leading savings and loan association Washington Mutual's banking operations from the Federal Deposit Insurance Corporation for about $ 1.9 billion.

  Seattle-based WaMu, which was founded in 1889, is the largest bank to fail by far in the country's history. Its has $307 billion in assets.

  The acquisition would create largest US depository institution with over $900 billion of customer deposits, financial services firm, a JPMorgan statement said.

  http://www.rediff.com/money/2008/sep/26b...