Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Цени на нафтените деривати во Македонија

пријавена од dasaf пред 1 година, 2 месеци. (broker.com.mk)

Графички приказ на цените на нафтените деривати во Македонија во периодот од март 2006 до денес. Цената денес е прилично пониска од таа во 2006. Од тогаш цените на градски и меѓуградски превоз се неколку пати покачени, а ниеднаш намалени.

станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Бизнис

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Барав на Википедија како беше економското објаснување на овој феномен, ама не знам уствари како точно се вика на англиски.

 • +1 глас

  Ептен ме бендисува графиконов.... но тој како таков ќе биде особено корисен доколку ја покажува и цената на суровата нафта, како и на природниот гас и на светскиот и на домашниот пазар за истиот период.
  Дури тогаш ќе стане јасно дека нешто смрди во државата Македонија.

 • +1 глас

  Што смрди и од кого?

 • +2 гласови

  размислувавме и за тоа, ама малку беше проблематично да се претвора цената на нафтата од светскиот пазар во денари или во литри... (зезалици со барели и долари и сл...)
  работиме на тоа сега но со друг тип на графикони, што ќе покажува процентуална промена.
  тогаш ќе се знае што смрди во државава :)

 • +1 глас

  Одвај чекам...:)

 • +2 гласови

  +1! Алал да ви е. Сега доколку сте во можност ве молам ископајте податоци и јавно објавете ги:

  - Кои се членови на регулаторната комисија?
  - Колкав им е мандатот?
  - Кој ги бира и по кои критериуми?
  - Како може да се контактираат?
  - и најважното, врз основа на која формула ги предлагаат новите цени на дериватите до владата?

 • +1 глас

  Моето прашање од тизерот преточено во статија:
  http://www.broker.com.mk/index.php?optio...