Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Барање до Комисијата за заштита на конкуренцијата против Телеком

пријавена од vordan пред 1 година, 9 месеци. (www.ikt.com.mk)

Барањето е доставено од страна на ИКТ комората заради флагрантното кршење на законот од страна на Телеком и огромниот обем на нелојална конкуренција кон домашните ИТ компании. На сајтот го има и интегралниот текст (PDF), како и пропратното писмо.

станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Бизнис

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Ќе речев за малку - приватна компанија е што сака си прави... Но потоа го прочитав аргументот за големиот процент државни акции и сега апсолутно се сложувам со реакцијата.

 • +1 глас

  не е баш „приватен бизнис па да прави што сака“ ... ова е искористување на монополската позиција (што е дејуре факт за T-хоум) на еден пазар за добивање предност на друг пазар.

  сигурно е веќе санкционирано со закон

 • +1 глас

  Ова се вика,врзување (tying), слаб сум со економски поими, можеби грешам.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Product_tyi...

  Лесно може да се забрани со закон, во тој случај, на пример, не смее да се продава заклучен мобилен.

  Но мене ме интересира од каде ги набавува компјутерите T-Home за пакетот?

 • +1 глас

  па освен ако не те приморуваат да купиш компјутер со интернетот, тогаш не е tying... повеќе на bundling личи. :)

 • +1 глас

  Моментално мислам дека се од ComTrade. На времето беа од СЕТ и РиверСофт.

 • +1 глас

  Прашав зошто мислам дека има бизнис интерес.